Как открих силата на билките

Здравейте, днес искам да ви разкажа за едно от моите любими занимания. Свързано е с различните видове билки – билки за простата, билки за потентност и всякакви от този род.

Като начало моя милост, Надежда Белелиева, далеч не бeше специалист в областта на билките, даже изобщо. Не разпознавах блатен тъжник, мъжка папрат, жълт кантарион или мурсалски чай и не различавах ни най-малко гръмотрън от магарешки бодил. Не съм и подозирала, че това са сред най-разпространените билки, като едните са билки за простата, а другите са билки за потентност.

Израснах в една малка кооперация или поне на мен ми се струваше малка, поради близките отношения между съседите от различните етажи. На етажа под нас живееше една мила старица, или поне на мен ми изглеждаше много стара, защото бях само на 10-11 години. Всъщност жената тогава е била на 40-45 години, в очите на едно дете това си е достолепна възраст. От нейния апартамент се носеха най-различни звуци през целия ден и нощ, а въображението ми чертаеше какви ли не причудливи идеи за случващото се вътре. Тогава си мислех че в този апартамент живеят много хора – жени и мъже на различни възрасти, но всичките по-млади от „старицата”. Когато се засичахме в коридорите, тя мило ми се усмихваше и авторитетно ми казваше: „Мила ми Надежда, ах Здраве какво прекрасно име имаш, скоро ще те запозная с чудния свят на различните билки”. И отминаваше, смеейки се. Ден след ден, година след година аз се чудех защо точно това ми казваше и как така щяла да ме запознае със света на различните билки.

Супер странната история придоби смисъл когато навърших 13 години. Тогава осъзнах, че „старицата” далеч не е това, което изглежда. Първо изобщо не е стара. През годините, откакто я познавам почти не е променила външния си вид. Многото хора, които най-наивно си мислех, че живеят с нея се оказаха просто нейни клиенти. А тя се озова в ролята на мои ментор, който действително ме въведе в прекрасния, чуден свят на различните билки.

5 thoughts on “Как открих силата на билките”

  1. Познато ми е това чувство, както при Надежда Белелиева. Аз самия не познавам добре билките. Жена ми обаче е истински специалист в това и често се лекуваме в семейството ни именно само с този природен дар.

  2. Билките наистина имат удивителна сила. те могат да помогнат на човек да се справи с депресията дори, с много болести и здравословни проблеми. Статията в блога на Надежда Белелиева е много интересна и ще очакват следващата. 🙂

  3. Много хубава статия, Надежда Белелиева. 🙂 Още баба ми навремето ме запали по билките, но винаги има какво ново да се научи.

  4. Г-жо Надежда Белелиева, аз лично открих силата на билките от майка ми. Тя ме научи на билколечението, което в нашето семейство се предава от майка на дъщеря.

  5. Всеки рано или късно трябва да открие силата на билките, г-жо Надежда Белелиева. Те са най-голямото съкровище и са изключително средство за справяне с всякакви здравословни проблеми, започвайки от малки рани, пъпки или белези и стигайки дори до лечението на значително по-сериозни здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *