Как да премахнете кръв от дрехите

Прясна кръв се измива по-лесно!

Кръвта е трудна и понякога невъзможно да бъде напълно отстранена поради нейния състав. Тоя съдържа протеинови съединения, които, когато взаимодействат с въздуха, изсъхват и се фиксират във влакната на тъканта, а желязото, което се съдържа в тях, придава червено-кафяв ид на петната. Както при другите видове петна, колкото по-бързо вземете мерки, толкова повече шансове за успех имате.

Независимо от причината, поради която дрехите ви са мръсни с кръв трябва да знаете как правилно да премахнете тези петна. Има ефективни начини за премахване на кръвта от дрехите с помощта на вътрешни средства за защита. Вижте за фирми по изхвърляне на мебели.

Как да премахнете кръвните петна от дрехите

Започнете да отстранявате петна, докато е свежа, тъй като прясната кръв е по-лесно да се мие. След изсушаването кръвта се фиксира върху дрехите и може да са необходими няколко опита за отстраняване.

Не търкайте петна, за да не разтриете кръвта във влакната и да не я разпространявате още повече. Ако петното е старо, разтрийте го със суха твърда четка, за да премахнете грубото от повърхността на дрехите.

Измийте петното под струя студена вода от неправилната страна за няколко минути, за да премахнете колкото е възможно повече кръв. След това накиснете дрехите в хладка вода за половин час. Важно е да използвате студена вода, защото горещата кръв ще заварява кръвния протеин, което ще доведе до свързване на протеините с влакната на тъканите и кръвта няма да може да се измие. Охлаждащата вода, напротив, отслабва петното и помага да се предотврати фиксирането му.

Опитайте с обкнове сапун. След това леко разтривайте тъканта около оцветените зони и оставете перилния препарат да работи за 15-30 минути. След това изплакнете в студена вода и ако кръвта изчезне, измийте както обикновено.

Ако кръвта е стара или още не е измита, накиснете я в студена солена вода за 3-12 часа, в зависимост от възрастта на петна. За да направите това, добавете 4 супени лъжици сол към един литър вода и разбъркайте добре. Тук можете да добавите малко течност за миене на съдове. По време на накисването можете да използвате четка за отстраняване на кръвта.

Препоръчва се също да се използва водороден прекис и амоняк за отстраняване на кръвта. Ако това е било преди това напоено, изгорете излишната влага. Нанесете 3% разтвор на водороден прекис директно върху петна и изчакайте 5 минути. Водородният пероксид може да избелва някои типове тъкани, така че първо действието му може да бъде проверено на незабележима област. Водородният пероксид ще реагира с кръвта и ще започне да се разпенва, унищожавайки петна. След това можете да използвате стара четка за зъби, за да премахнете кръвта от текстилните влакна или да отстраните образуваната пяна със стара кърпа. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Амониевият алкохол трябва да се разреди – една супена лъжица на половин чаша вода. Приложете получената смес в петно ​​от кръв, оставете за 30-60 минути, след това изплакнете със студена вода. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Омекотител може също да помогне за премахване на кръвните петна, тъй като е ферментирал прах, предназначен да разгради протеин. Направете паста с омекотител за месо и вода, нанесете върху петна от кръв за 15-30 минути, след това изплакнете.

Можете също така да накиснете дрехите с кръв в разтвор, произведен от няколко от изброените по-горе съставки. Смесете чаша амоняк, 5 супени лъжици водороден прекис и 4 литра студена вода. Или 1/4 чаша амоняк, супена лъжица миялен препарат и 4 литра вода. Оставете оцветеното в кръвта вещество в разтвора за един час, след което изплакнете както обикновено.

Повече информация: http://www.sofdom.com/pochistvane-dvorni-mesta-sofia. 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *