Почистване след ремонт със собствени ръце

Би било наивно да мислим, че ремонтът на апартаменти завършва с напускането на работниците. Остава не по-малко трудоемък и отговорен процес за собствениците, но и почистване след ремонт.

Дори и ако не беше сложен ремонт и козметични грижи за строителни отпадъци, замърсяването с отпадъчни материали и строителство ще събере достатъчни количества. Затова има фирми по почистване и извозване: http://evro5.com/firma-pochistvane-izvozvane.

Как да организираме почистващия процес след ремонт

Не очаквайте пълно завършване на ремонтните работи, за да започнете почистването на помещенията. Отпадъците от нови строителни материали, останките от стари покрития и отломки трябва да бъдат отстранени по време на ремонтните работи, доколкото е възможно, като се използват специални торби за това е необходимо да се съхранява събраните боклуци на отдалечено място. След почистване, след като ремонт на апартамента бъде завършен, всички тези боклук трябва да са извадени в даден момент.

Следи от боя и емайл трябва да бъдат отстранени, докато петна са още „свежи“ и тяхната полимеризация не е настъпила, монтажната пяна се отстранява с конструктивен нож след втвърдяване. Имайте предвид, че за всеки тип боя има методи и решения, но те не трябва да влошават външния вид на почистената повърхност. Особено се отнася до полимерни материали и разтворители – преди да премахнете петна, по-добре е да направите тест за съвместимост при някои изрязвания, а след това те да бъдат изхвърлени.

Водната емулсия или варовик се измива с обикновена вода, за да се подобри ефектът, можете да добавите оцет (концентрацията се определя от опита). Стъклото е най-добре полирано със специални средства или е възможно и по стария начин – първо да се изплакне с разтвор от сода или оцет, след това да се полира със салфетки или смачкани стари вестници.

Строителният прах не е обикновен домакински прах, той може да съдържа суспензия от сухи агресивни смеси и да бъде опасен не само за мебели и покрития, а за човек. Една нормална битова прахосмукачка може да не помогне и мокрото почистване няма да позволи да бъде отстранено от всички ъгли и пукнатини. Най-добре е да наемете малък модел прахосмукачка за почистване на сгради и да обработвате няколко пъти всички повърхности от тавана на пода. И накрая, те ще помогнат да се отстранят остатъците от прах с еднаква вода и оцет. Въпреки че има професионални почистващи продукти, предназначени за тези цели.

Вземете под внимание, почистване след ремонт на апартамента е в същия алгоритъм като самия ремонт – да започне от далеч от входа на стаята и да завърши коридора. В самите помещения се почистват отгоре надолу.

И ако все още не сте уверени във вашите способности, свържете се с професионалистите: http://obshtini.com/izvozvane-bokluci-sofiya.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *