SEO за целите на сайта – какво е грешка 404?

SEO – метода да направите сайта си благоприятен за посетителите, да го направите видим за търсачките и да го класирате добре най-вече. Какво е СЕО? Оптимизация за търсещи машини в буквален превод и начин да изпревариш конкуренцията в индиректен. Естествено е всеки един сайт днес да се оптимизира и то постоянно. Остарелите практики за начално СЕО и приключване на въпроса, отдавна не са актуални. Оптимизацията е ежедневна, динамична и необходима. Тя може да изтъкне предимствата ни и да ни покаже недостатъците на конкуренцията. В eXtremeSEO.net винаги казваме на клиентите си – оптимизацията за сайта е като дишането за хората, без тях не може да се съществува. Затова оптимизирайте. Част от изграждането на добро SEO, е обмислянето на елемента грешка 404. Нека ви запознаем с него.

SEO на един уебсайт и страницата „Грешка 404“

Погледнете нещата така – страницата с огромния надпис на грешка 404, може да си бъде обикновена страница на сайт от тип HTML. Като такава, тя може да бъде оформяна и преправяна по начин изгоден за бизнеса и сайта ви. Кога се появява тази страница? Когато потребител на вашия сайт е изписал неправилно домейна му, когато дадена страница на сайта ви вече не съществува или връзка на нея е излязла от употреба. Тогава на потребителя му излиза изнервящата страница 404, която е символ на грешка. SEO на тази страница, може да я направи по-атрактивна и привлекателна, но реално погледнато – колкото по-малко такива страници за сайта ви, толкова по-добре!

Как можем да направим „Грешка 404“ по-приятно изживяване за потребителя? За начало добре е дизайна на прословутата страница и нейната навигация, да са еднакви с тези на цялостния ви уебсайт. Така клиента разбира, къде се намира и не се обърква. Освен това трябва ясно да му покажете, че дадената страница е преместена, заличена или вече не е актуална. Добре е да сложите на страницата с грешка 404 линк към началната страница на сайта ви или категория, която смятате че е тясно свързана с вече несъществуващата страница. Добра идея е и да има тук вътрешна търсачка за целия ви сайт, ако разбира се имате такава! Редакцията на несъществуващите страници от сайта ви се прави в Конзолата за търсене на Гугъл. Много често при SEO оптимизацията се появяват такива грешки, така че е добре да се отстраняват своевременно!

eXtremeSEO.net са вашия надежден партньор. В никакъв случай не правете пренасочване на грешка 404 с протокол 301 към началната ви страница! Оставете оптимизацията на сайта си в сигурни и професионални ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *